logo

Camiden Sahaya 7’de Kupalar Sahibini Buldu

Belediyemizin 2013 yılından bu yana Akyurt Müftülüğü ve Gençlik ve Spor İle Müdürlüğü ile birlikte kesintisiz düzenlediği “Camiden Sahaya” futbol turnuvasının 7’ncisi, Akyurt Şehir Stadında düzenlenen kupa töreniyle tamamlandı.

Türkiye’nin ilk ve tek turnuvasının amacı, yazın camilerdeki Kur’an Kurslarına giden öğrencilerin, bu kurslara devamlı olarak katılımını sağlamak ve spor yaparak kendilerine olan güvenlerini artırmak. Bunun yanında yeteneklerini ortaya koyan sporcular Akyurt Belediyespor tarafından yakın takibe alınıyor. Ayrıca din görevlileri bu turnuva sayesinde Kur’an öğrettikleri çocuklara teknik direktörlük taparak bambaşka bir deneyim yaşamış oldular.

Turnuvanın kupa törenine Belediye Başkanımız Hilal Ayık, Başkan Yardımcımız Cemalettin Sarp, Belediye Meclis Başkan Vekilimiz Resul Can, Akyurt Müftü Vekili, Merkez Vaizi Mehmet Yazıcı ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Yurtoğlu ile sporcuların tamamı katıldı.

Belediye Başkanımız Hilal Ayık gençlere hitap ettiği konuşmasında “Değerli gençler; bu büyük ve güzel organizasyona katıldığınız için her birinizi tebrik ediyorum. Yaz boyu Kur’an kursuna katıldınız, çok güzel arkadaşlıklar edindiniz. Çünkü her biriniz evinize en yakın olan camiye gittiniz. Mahallelerinizdeki her yaş grubundan arkadaşlarınızla kaynaşma, sohbet etme, birlikte vakit geçirme imkanınız oldu. Bu vaktinizi de ne kadar güzeldir ki camilerde geçirdiniz. Hocalarımız nezaretinde hem temel dini eğitimlerinizi aldınız hem güzel ahlaklı olma yolunda size yol gösterdiler. Bunun yanında bir de spor yapma imkanınız oldu. Bu noktada emeği geçen herkese, Belediyemizden Müftülüğümüze, Spor Müdürlüğümüzden velilerimize teşekkür ediyorum. Sizlerden özellikle isteğim, öğrendiğiniz güzel ahlakı, sportif faaliyetleri hayatınızın kalan kısmında da devam ettirmenizdir. Tüm kurumlarımızın hizmetlerinden muhakkak yararlanın. Camilerimizde hocalarınızı da sürekli ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Her ne kadar neticede kazanan birkaç cami gibi görünse de bugün burada herkes şampiyon oldu. Önemli olan burada yer alarak beraber vakit geçirmekti. Tekrar tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Akyurt’ta yer alan 21 camiden 744 kurs öğrencisi ve sporcunun katıldığı turnuvanın başlangıcı olan 4 Temmuz tarihinden bu yana Küçükler, Yıldızlar ve Gençler kategorisinde 158 maç oynandı. Maçlarda en az kart gören takımlar olan Bilal-i Habeş ve Yeni Aksa Camii takımları en centilmen takım ödülünü aldı.

Küçüklerde şampiyon olan Halil İbrahim Camii takımına kupa ve madalyalarını Akyurt Müftü Vekili ve Merkez Vaizi Mehmet Yazıcı verdi. Bilal-i Habeş Camiinin ikinciliği elde ettiği kategoride Hz.  Hamza Camii ise üçüncü oldu.

Yıldızlarda şampiyon olan Akyurt Merkez Camii’ni ikinci Saracalar Hz. Hamza Camii ve üçüncü Kuba Camii takip etti. Yıldız şampiyonlara kupalarını Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kemal Yurtoğlu, ikinci Hz. Hamza Camii takımının kupasını Belediye Başkan Yardımcımız Cemalettin Sarp verdi.

Gençlerde ise Büğdüz Camii şampiyon olurken, sporcular kupalarını Belediye Başkanımız Hilal Ayık’ın elinden aldı. Kategorinin ikincisi Bilal-i Habeş Camii olurken, üçüncülük kupası Yeni Aksa Camii sporcularına gitti.

Kupalarını alan takımlar büyük coşku yaşarken, dereceye giremeyen takımlar sportmence rakiplerinin başarısını alkışladı.

Sıcak havada gerçekleşen törende sporculara dondurma dağıtılırken, Belediyemiz tarafından tüm sporculara futbol topu hediye edildi.

WhatsApp Destek Hattı