logo

Belediye Başkanımızdan Su Önergesi

Belediye Başkanımız Hilal Ayık, Akyurt’un su ihtiyacının ASKİ Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisinden karşılanması için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine önerge sundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı meclis görüşmelerine başlandı. Yerel seçimler öncesi de Akyurt’un “yeterli ve kaliteli içme suyuna kavuşturulması” için Çubuk’tan Akyurt’ a iletim hatları ile su taşınması projesini dile getiren Belediye Başkanımız Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisine önerge sundu.

Önergede Akyurt İlçesinin içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Çubuk İçme Suyu Arıtma Tesisinin kapasitesinin artırıldığını belirten Ayık, Çubuk Arıtma Tesisi – Akyurt arası ana iletim hattı ve ilavelerine ilişkin projenin hazırlandığını dile getirdi.

Belediye Başkanımız Ayık’ın önergesinin Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilmesi halinde Çubuk’ta yer alan 15 bin metreküplük depodan terfi istasyonları marifetiyle Akyurt’ta bulunan ve toplam 7 bin 500 metreküp kapasiteye sahip depolara çelik borularla içme suyu ulaştırılacak.

WhatsApp Destek Hattı