logo

Akyurt Özel Eğitimin Merkezi Olacak

Özel eğitim öğrencilerinin tamamı Akyurt’ta yapılacak eğitim alanı çatısı altında toplanacak.

Geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer’in Akyurt’u ziyaretinde, mesleki eğitim yapan liselere 1 Milyonluk bir kaynak aktarılacağı müjdesini vermesinin ardından okullardaki atölyeler yenilenmişti.

Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Akyurt Belediye Başkanımız Hilal Ayık, Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül, Daire Başkanları Cemal Özdemir, M. Fatih Leblebici, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer geçtiğimiz günlerde tekrar Büğdüz Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu ziyaret etti. Okulun eksikleri Akyurt Belediyesi tarafından giderilerek kısa sürede hizmete açıldı. Bakan Yardımcısı Mahmut Özer Akyurt’a ikinci gelişinde yeni bir müjde verdi. Büğdüz’de bulunan 30 dönüm arazide 5 özel eğitim okulu inşa edilerek hizmete açılacak.

Belediye Başkanımız Hilal Ayık gelişmeyi değerlendirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Bildiğiniz gibi geçtiğimiz ay Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Mahmut Özer ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Zeynep Yıldız ile Büğdüz’deki Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu ziyaret ettik. Bakanımızın Akyurt’u ziyaretinden 2 gün önce, 9 Mart tarihinde Milletvekilimiz Sayın Zeynep Yıldız ile Bakanlığımıza ziyarette bulunduk. Bu ziyarette Akyurt’taki özel eğitim öğrencileri ve meslek liselerimizle ilgili taleplerimizi ilettik. Büğdüz’deki okulumuzda incelemelerde bulunarak, tespit ettiğimiz eksiklikleri 15 gün gibi kısa bir sürede tamamladık ve mevcut binada tadilat yaptık. Sayın Bakanımız Akyurt’taki mesleki ve teknik liselerimizin atölyelerinin yenilenmesi için İlçemize 1 Milyon TL’lik kaynak aktarılmasını sağladı. Büğdüz Özel Eğitim ve Uygulama Okuluna yaptığı ikinci ziyarette yeni bir müjde vererek Akyurt’a 4 Derslikli Özel Eğitim Anaokulu, 4 Derslikli Özel Eğitim 1. Kademe Okulu (ilkokul), 4 Derslikli Özel Eğitim 2. Kademe Okulu (ortaokul), 4 Derslikli Özel Eğitim 3. Kademe Okulu (lise) ve 4 Derslikli Özel Eğitim Meslek Okulu yapılacağını duyurdu. Toplam 20 derslik ve 5 kategoriden oluşan eğitim alanı Büğdüz’de belirlediğimiz alana inşa edilecek. Okulumuz Akyurt ve komşu ilçelerden gelecek özel eğitim öğrencilerine hizmet edecek.  Sayın Bakanımıza, çalışmalarımızı yakından takip eden ve bize sonsuz destek veren Ankara Milletvekilimiz Sayın Zeynep Yıldız’a, Bakanlığımızın kıymetli bürokratlarına bu güzel haberi Akyurtlulara verdiğimiz süreçte bizimle birlikte çalıştıkları ve bize destek oldukları için teşekkür ediyorum. Eğitim alanında ilçemize güzel yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz.”

WhatsApp Destek Hattı