logo

İbrahim Ağa Konağı Hayata Dönüyor

AK Parti MKYK Üyesi, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve beraberindeki heyet, Belediye Başkanımız Hilal Ayık ile birlikte restorasyon çalışmalarının sürdüğü tarihi konakta incelemelerde bulundu.

AK Parti Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam Akyurt’taki çalışmaları değerlendirdi. Çam “Hilal Başkanımızın Akyurt’taki tüm çalışmalarını yakından takip ediyoruz. Kendisi oldukça başarılı işlere imza atıyor. Şimdiden çok sayıda projeyi gerçekleştirdi. Kendisini ve ekibini tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz da yapının orijinaline uygun şekilde restore edildiğini belirterek “Akyurt’ta her alanda güzel çalışmaların yapıldığını gözlemledik. Kültür varlığı olarak bu yapının korunması için harcadıkları emek nedeniyle Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Akyurt Belediye Başkanımız Hilal Ayık misafirlerle birlikte incelediği konağın açılışlını bu yıl yapacaklarını söyledi. Başkan Hilal Ayık “100 yıla yakın bir geçmişi bulunan, tarihi Ankara konaklarının bir örneği olan İbrahim Ağa Konağı bizim için oldukça önemli. Çünkü Akyurt’un tarihi burada sergilenecek. Geçmişten günümüze yaşamış insanların kullandıkları ev eşyaları, mutfak eşyaları, tarım aletleri, iş aletleri, kıyafetleri ve eski fotoğraflardan ulaşabildiklerimizi buraya getireceğiz. Akyurt’un yaşayan hafızası burası olacak ve çok güzel bir kent müzesi ortaya çıkacak. Ankara Valiliğimizin de büyük destekleriyle restorasyon çalışmaları hızla ilerliyor. 2021 yılı içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Bir Akyurtlu olarak sabırsızlıkla sonucu beklediğimi belirtmek isterim. Şimdiden Akyurt’umuza hayırlı olmasını diliyorum.

WhatsApp Destek Hattı