logo

Başkan Hilal Ayık, Görevi Ayantaş’tan Devraldı

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Genel Seçiminde Akyurt’ta oyların yüzde 54,3’ünü alarak belediye başkanı seçilen Ak Parti’nin adayı Hilal Ayık, Akyurt İlçe Seçim Kurulundan mazbatasını alarak görevine başladı.

Hilal Ayık’ı belediyeye gelişinde yüzlerce Akyurtlu karşıladı. Belediye personeli ile tek tek tokalaşan Başkan Hilal Ayık, görevi devredecek olan Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile bir araya geldi.

Başkan Ayantaş, yeni Başkan Hilal Ayık’a Belediye Başkanlığı mührünü ve mührün mazbatasını teslim ederek görevini devretti.

Başkanlık binası önünde düzenlenen törende Başkan Gültekin Ayantaş, yeni Başkan Hilal Ayık, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Ak Parti’nin Cumhur İttifakı’nda birlikte hareket ettiği Milliyetçi Hareket Partisi Akyurt İlçe Başkanı Fatih Arslan, eski ve yeni meclis üyeleri, Akyurt Belediyesi personeli ve Akyurtlular yerini aldı.

Törende Akyurtlulara belediye başkanı olarak son kez hitap eden Gültekin Ayantaş “15 yıl önce, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın görevlendirmesi ve sizlerin desteğiyle Akyurt Belediye Başkanlığı görevi şahsıma ve ekibime teslim edildiğinde, o tarihten bu tarihe kadar gece demeden, gündüz demeden ilçemizin menfaatleri doğrultusunda hizmet ettik. 15 yıl boyunca siz Akyurtlu hemşerilerimiz bize hep destek oldunuz, biz de sizlere layık olmaya çalıştık. Yapmış olduğumuz hizmetlerle Ankara’nın gözde ilçelerinden bir tanesini ortaya çıkartmış olduk. İlk göreve başladığımız günlerde Akyurt Belediyesinin bugünkü durumuna geldiği noktadansa, o günkü durumunun ne kadar içler acısı olduğu ve bugün artık kurumsallaşma adına ciddi adımların atıldığı ve birçok hizmetin üretildiği Türkiye’deki örnek belediyelerden bir tanesinin ortaya çıktığı bir anlayışla beraber çalıştık. 3 dönem belediye başkanlığı yaptım ve bu sürede 33 tane meclis üyesi arkadaşımla çalıştım. Benimle görev yapan 33 tane meclis üyesi arkadaşıma canı gönülden teşekkür ediyorum. Akyurt’un menfaatine olan bütün hizmetlerde beraber olduk ve çıkarmış olduğumuz kararlar muhalefetiyle ve iktidarıyla beraber, şerhsiz olarak geçmiştir. O günkü köyden, bugünkü şehre… Hikayesi iki kelime ile dile kolay geliyor ancak gerçekten çok ciddi mücadelelerin ve emeklerin verildiği bir bütün ortaya çıkmış oldu. Göreve başlarken 100 bin lira gibi bir para ile devraldığımız belediyemizin, bugün devrederken bankalarda 21 milyon TL parası ve 10 milyona yakın da alacağı bulunmaktadır. Akyurt’ta yapılması gereken hizmetlerin birçoğunu da kendi imkanlarımızla yaptık. Elbette Büyükşehir Belediyesi ve Hükümetimiz olarak ciddi hizmetler kazandırdık. Hem Büyükşehir Belediyemize hem de Hükümetimize, bize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Birçok projemiz tamamlanma ve temel atma aşamasında devam etmektedir. Fuar alanı inşallah Eylül ayında bitmiş olacak. Hastanemiz, ihale aşamasına kadar getirilmiştir. Ülker – Akyurt arası yolumuzun inşaat çalışmaları başlamıştır. Birçok yeniliklerin ilçemize gelmesini sağladık. Ben sizlere ve buraya gelemeyen tüm Akyurtlulara seçimlerdeki desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hep bizim arkamızda durdunuz. Seçimlerde Ankara’da ya birinci ya da ikinci olduk. Ayrıca ilçemize birlikte hizmet etme şansını yakaladığımız kardeşim, geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan Başkan Yardımcımız İlhan Şener’e Allah’tan rahmet diliyorum. Onun adına da sizlere teşekkür etmek istiyorum. Şunu belirtmek isterim ki elif gibi doğru olduk. Hiçbir zaman yamulmadık ve yamulmayacağız. Yeni seçilen Belediye Başkanımız Hilal Hanım ve yeni seçilen Meclis Üyesi kardeşlerime başarılar diliyorum. Birlik, beraberlik içerisinde çalışmalarını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Hoşça kalın.” İfadelerini kullandı.

Akyurt’un yeni başkanı Hilal Ayık ise törende “Geçmişten bugüne, başta Gültekin Başkanım olmak üzere Akyurt’a emeği geçen tüm belediye başkanlarımıza sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Son 15 yıla baktığımızda Akyurt hakikaten büyük mesafe kat etti. Bunu görmezden gelmek, inkar etmek büyük haksızlık olur. Köy Akyurt’un gözümüzün önünde bir kente dönüşünü hep birlikte izledik. Kurumsallaşmış belediyesiyle çehresi değişmiş güzel bir Akyurt’umuz var. Çıta yüksek ve şimdi biz de daha yukarı çıkarmak için elimizden geldiğince gayret edeceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımızla birlikte güzel bir ekibimiz var. Belediyedeki çalışma arkadaşlarımızla birlikte sizlere hizmetin en iyisini sunmak için, yetimin hakkını korumak için elimizden geldiğince gayret edeceğiz, çaba göstereceğiz. Buraya gelerek desteğinizi sürdürdüğünüz için tekrar teşekkür ediyorum.” diye konuştu. Hilal Ayık 1971 yılında kurulan Akyurt Belediyesinin 6’ncı başkanı oldu.

WhatsApp Destek Hattı