logo

Akyurt Üretim Ve İstihdam Merkezi Olacak

Belediyemizde projenin ilk adımı olan Mesleki ve Teknik Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Belediyemiz ve Belediye Başkanımız Hilal Ayık’ın girişimiyle Akyurt’taki sanayi ve üretim sektörünü bir araya getirecek, liseden başlayarak Meslek Yüksek Okulu kurulmasıyla öğrencilerin meslek sahibi olacağı ve Akyurt’ta istihdam edileceği yepyeni bir eğitim modeli üzerinde çalışmalara başlandı.

Toplantıya AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin, Ankara Üniversitesi Rektörlük Danışmanı Ercan Demirci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ve AK Parti Akyurt İlçe Başkanı Murat Yıldırım ile Belediye Başkan Yardımcıları katıldı.

Toplantının açılışını yapan Belediye Başkanımız Hilal Ayık Akyurt’ta genç nüfusun ciddi bir yoğunluk gösterdiğini belirttiği konuşmasında “Akyurt göç alan bir ilçe. 2020 yılında Ankara’nın 25 ilçesi arasında nüfus artışı oranlarında Pursaklar’ın ardından ikinci sıradayız. Pursaklar’ın birinci olmasında da Akyurt sanayisinin büyük payı var. İlçemizde istihdam konusunda 2019 yılında kurduğumuz Çözüm Merkezi’ne başvurular 1000’i geçmiş durumda. Bunun 250-300 kişisi nitelikli eleman olduğundan diğerlerine oranla daha kolay iş sahibi oldular. Kalan kısım ise o kadar şanslı değil. Bu kapsamda sanayicilerimize ziyaretlerde bulunduk. Sektörel mesleki eğitim ile istihdam sağlayıp Akyurt’un sanayi potansiyelini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Mevcut durumda bile 70 bin gündüz nüfusuna sahibiz. Gelecek için bu iyi bir referans olacaktır.” dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise Akyurt’u yakından takip ettiğini ve kendisini Akyurtlu olarak hissettiğini belirttiği konuşmasında “Tüm parçaları bir araya getirdiğimizde Akyurt’un Türkiye’ye örnek olacağı düşüncesi bizi heyecanlandırıyor. Akyurt’un bu eğitim modelini sahiplenmesi çok önemli. İlçe bazlı çalışmaların artık Türkiye’ye vizyon katacağına inanıyorum. Liselerin de buna entegre olması çok önemli. Sürecin takipçisi olacağız. İyi planlanmış eğitim modelleri, geleceğe bırakacağımız en büyük mirastır.” ifadelerini kullandı.

Davetlilerden Ankara Üniversitesi Rektörlük Danışmanı Ercan Demirci ise “Türkiye’de kendi mesleğini yapmayan işgücü oranı yüzde 90’lara yaklaşıyor. Mesleki eğitimi farklı bir konsept ile ele alarak bugüne kadar yapılanlardan farklı bir yaklaşım geliştirmemiz gerekiyordu. Meslek Yüksek Okulları içinde gerekli dönüşümü mevcut yöntemlerle değil, Akyurt’taki bu model üzerinden gerçekleştirme fikrine Akara Üniversitesi olarak biz sıcak bakıyoruz. Akyurt’ta tamamen yenilikçi yöntemlerle kurulacak bir MYO için YÖK senatosunda adım atacağız. Burada da katılımcı olan tüm kurumlar, okulların bu sisteme entegrasyonu ile ilgili kendilerini ilgilendiren tüm adımları atmış olarak ileride yapacağımız çalıştaya katılacaklar. İçinde hangi bölümlerin olacağının da bu çalışmanın ardından belirlemiş olacağız.” diye konuştu.

Türkiye’de üniversitelerin çatısı altında 930 tane MYO olduğunu ancak yeterince tercih edilmemeleri sebebiyle işlevini tam olarak yerine getiremediğini belirten Ankara Üniversitesi Meslek Yüksek Okulları Koordinatörü Prof. Dr. Timur Gültekin ise toplantıda şu ifadeleri kullandı “Ankara Üniversitesi olarak sanayi vi istihdam konusunda hayata geçirmek istediğimiz bir çalışma vardı. Görüyoruz ki Akyurt Belediyesi bu konuda bizden daha ileride. Çalışılmış ve raporlar hazırlanmış. Böyle bir ortamda bizim amacımızın gerçeğe dönüşeceğine olan inancımız arttı.”

WhatsApp Destek Hattı