logo

Akyurt’a 22 Milyonluk Gençlik Projesi

Belediyemizin Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile birlikte hayata geçirdiği 22 milyon lira değerindeki Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezinin temeli atıldı.

Törende AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, İl Başkan Yardımcıları, Ömer Faruk İslam, Hatice Çakmak, Ankara Milletvekilleri Orhan Yeğin ve Arife Polat Düzgün de yer aldı.

Açılış konuşması yapan Akyurt Belediye Başkanımız Hilal Ayık “Göreve geldiğimiz andan itibaren “Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır.” diyerek çalışmalarımıza başladık. Öncelikle ilçemizde mevcut durumu analiz edip ardından gençlerimize yönelik yapılacak yatırımlarımız için bir yol haritası çizdik.  Yanımızda bu haritayla Gençlik ve Spor Bakanlığımızın kapısını çaldık. Sayın Bakanımız “Sana ve gençlerimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur.” dediler ve Allah razı olsun, sözlerinin arkasında durdular. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı ile Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu ve 5 adet futbol ve basketbol sahaları için yaklaşık 10 milyonluk bir protokol imzaladık. Bugün temelini attığımız yüzme havuzu ve gençlik merkezimizi ise 22 milyon liraya ihale ettik. 5 adet sahamızın ihalesini ise mart ayında yapacağız. Birazdan görsellerini de göreceğimiz tesisimizden kısaca bahsetmek istiyorum. Tesisimiz dışarıdan tek bir yapı gibi görünse de iki ana yapıdan oluşuyor. Her yaştan Akyurtlu hemşehrimizin ve özellikle gençlerimizin vakitlerini kıymetlendirebilecekleri güzel bir alan oluşturacağız. Desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na, Spor Toto Teşkilat Başkanımıza ve bakanlık bürokratlarımıza teşekkür ediyorum.  Akyurt olarak ne zaman herhangi bir konuda desteğe ihtiyacımız olsa, her zaman gönül rahatlığıyla kapılarını çaldığımız, iletişim kurduğumuz bir İl Başkanımız ve Milletvekillerimiz var. Sizlerin huzurunda kendilerine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Bu projede büyük emekleri bulunan başkan yardımcılarımız, müdürlerimiz, mimarlarımız, mühendislerimiz, tüm çalışma arkadaşlarım ve Belediye Meclis Üyelerimize de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Temel atma törenimiz Akyurt’umuza hayırlı olsun, rabbim kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin.” ifadelerini kullandı.

Devlet Eski Bakanı, Ankara Milletvekili Emrullah İşler ise törende yaptığı konuşmada “Akyurt çok hızlı bir değişim geçirdi. Eski Belediye Başkanımızı da anmadan geçmeyelim, güzel hizmetleri olmuştu. Hilal Ayık kardeşimiz de çok dinamik çalışarak güzel projelere imza atıyor. Gençlerimiz ve kendini genç hisseden herkes, bugün temelini atacağımız bu tesise kayıtlarını yaptırıp büyük sporcu olabilirler. Sporda yükselmenin yolu bu tür tesislerden geçiyor. Yetişkinler de bunu bir yürüyüş gibi düşünüp, her gün yüzmeye gelseler, harika bir spor aktivitesi yapmış olurlar. İnşallah açılışını da yine bugünkü coşkuyla gerçekleştiririz. Hayırlı uğurlu olsun.” sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından inşaatın temeline ilk beton, dualarla ve büyük bir coşkuyla atıldı. 

WhatsApp Destek Hattı