03 Mart 2017

YABANCI UYRUKLU ÇOCUKLARA AKYURT ANLATILDI

Akyurt’ta yaşayan başta Suriye olmak üzere yabancı uyruklu aileler ve çocukların İlçemize adaptasyonunu sağlamak amacıyla Belediyemizin öncülüğünde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte tanıtım programı düzenlendi.

Programda Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye başkan Yardımcılarımız İlhan Şener, Ayla Can, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan ve Meclis Üyelerimiz yer aldı. Çocuklara Akyurt’u tanıtan kısa tanıtım filminin gösterimi yapıldı.

YSN_2932

Başkan Yardımcımız Ayla Can yaptığı konuşmada “İlçemizde ikamet eden yabancı uyruklu çocukların kendilerini ön plana çıkarması, özgüvenlerini kazanması ve bu çocuklara başarı duygusu aşılanması amacıyla bireysel sporlara yönlendirilmesi, eğitimlerine destek verilmesi, çocuklara yönelik yaptığımız etkinliklere katılımlarının sağlanması ve İlçe halk Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği yapılarak resim, müzik ve dil kursları açılması planlanmaktadır. Tüm bunlar çocukların daha huzurlu bir ortamda yaşaması ve topluma faydalı olmalarını sağlamak için yaptığımız çalışmalardır.” dedi.

YSN_2941

Akyurt Kaymakamı Osman Altın ise konuşmasında “Osmanlı Devleti çatısı altında bir arada yaşamış olan Türkler ve Suriyeliler, geçmişte olduğu gibi yardımlaşmayı sürdürüyorlar. Sizler sığınmak için en yakınınız ve dostunuz olan Türklere geldiniz. Bizler de tarihsel ödevimiz olan Türk’ün yardımseverliği ile sizleri burada en iyi şekilde ağırlamakla görevliyiz. Ülkemizdeki yaşantıya adapte olmanız için ne gerekiyorsa yapılacaktır.” diye konuştu.

YSN_2947

Çoğunluğu Suriye’den gelen çocuklara Belediyemiz tarafından hazırlanan hediyeleri Kaymakam Osman Altın, Başkan Yardımcımız Ayla Can ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan birlikte verdi.

YSN_2954

YSN_2960

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ın proje ile ilgili görüşleri ise şöyle oldu: “Ülkemiz Dünyanın en zor coğrafyasında yer alıyor. Savaş ortamında hayatını kaybedenler olduğu gibi, hayatını kurtarmak için ülkemize sığınan insanlara sırt çeviremeyiz. Türkiye’nin her yerinde savaş mağduru insanlar yaşıyor. Yabancı bir ülkeye alışmak zordur. Onları kendimizden farklı görmüyoruz. Birlikte yaşayabilmek adına onlar için projeler üreterek, misafirlerimizin ülkemize daha kolay adapte olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Onların mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”