ULUSLARARASI FUAR MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI!

Ankara’nın ve Ankaralıların merakla beklediği fuar merkezi yapımına başlandı.

İnşaat alanında düzenlenen temel atma törenine eski başbakan yardımcısı Emrullah İşler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Ankara İl Başkanı M. Nedim Yamalı, Akyurt Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, ATO Başkanı Salih Bezci, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve çok sayıda ticari kuruluşun temsilcileri ile Milletvekilleri katıldı.

YSN_6078

Alanı dolduran büyük kalabalığa ilk olarak Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş seslendi. Ayantaş konuşmasında “Bugün Akyurt’ta bir tarih yazılıyor. Uzun zamandır bu günü beliyorduk ve nihayet fuar merkezimizin temelini siz vatandaşlarımızla birlikte atıyoruz. Bu büyük projede emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımıza huzurunuzda teşekkür ediyorum. Sizler de bizi bu uzun süreçte destekleyerek yanımızda oldunuz. Bugün de burayı doldurarak bize verdiğiniz desteği gösterdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.” Diye konuştu.

YSN_6090

Ardından Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, günümüzde ticari ürünlerin büyük çoğunluğunun fuarlarda satıldığını, bunun için fuarcılığın öneminin büyük olduğunu söyledi. Cumhuriyet tarihinde büyük mimar ve mühendisler yetiştiren ve ülkenin her yerinde eserlerinin görüldüğü Türkiye’nin bu büyük projesinde de Alman mimar ve mühendisleriyle birlikte Türk imzasının yer aldığını belirtti.

YSN_6110

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise “21 yıldır Ankara’nın belediye başkanıyım. Bu zaman içerisinde sürekli hayalini kurduğumuz bir projemiz vardı. Ankara’nın fuar merkezi yoktu ve bizim projemiz buydu. Bugün temelini atacağımız fuar merkezi, havalimanının hemen yanında, dünyada havacılık fuarı yapılabilen 4 fuar merkezinden biri olacak. Projemize en başından beri destek veren Cumhurbaşkanımıza, birlikte projeyi hayata geçirdiğimiz kuruluşlarımıza, yöneticilerine teşekkür ediyorum. Ankaralılar olarak sizlere fuar merkezinizin hayırlı olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

YSN_6121

Konuşmaların ardından tüm protokol birlikte butona basarak Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin temelini attı. Bu büyük coşkuya orada bulunan büyük kalabalık da Türk bayraklarıyla eşlik etti.

YSN_6152

YSN_6185