02 Nisan 2018

ŞEHRİM İÇİN BEN DE VARIM!

Belediyemiz tarafından “Şehrim İçin Bende Varım” sloganıyla gerçekleştirilen “Akyurt Şehir Buluşması”nda katılımcılar istek ve taleplerini yetkililere iletme fırsatı buldu.

Necip Fazıl Konferans Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz etkinliğe Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ın yanı sıra, Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, ASKİ ve Enerjisa yetkilileri de katılım gösterdi. Akyurt mahalle muhtarları, STK temsilcileri, esnaf odası yöneticileri ile ilçedeki kamu kurum ve kuruluş yetkililerinin yer aldığı Akyurt Şehir Buluşması’nda katılımcılar Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’a ve diğer kurum temsilcilerine sorularını yönelttiler.

“YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Ayantaş ilçenin 2004 yılına ait görüntülerini katılımcılar ile paylaşırken, daha sonra Belediyemizin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Ayantaş, “Ankara’nın kuzeyinde avantajlı ilçeler arasında yer alıyoruz. Akyurt tüm kamu kurum ve kuruluşları ile iyi bir sinerji yakaladı, son 14 yılda Ankara’nın en iyi ilçelerinden birisi oldu, Akyurt’un önü açık, değişim zor oluyor, biz bu değişimi başardık, birçok zorlukları atlattık. Bizim de yetişemediğimiz yerler var. Akyurt’un diyelim ki 100 ihtiyacı var, bu ihtiyaçları sırasıyla yerine getirelim istiyoruz. Sizlerin bildiği, dile getirdiği taleplerin hepsini takip ediyoruz. İhtiyaçları ve listeleri görüyoruz, buzdolabına koyduğumuz projelerimizi yeri ve zamanı geldiğine hayata geçiriyoruz. Akyurt artık bir şehir.” şeklinde konuştu.

Ayantaş’ın sunumu ve konuşmasının ardından soru, cevap bölümüne geçildi. Toplantıya katılanlar elektrik kesintileri, yol ihtiyaçları, sokak hayvanları, içme suyu gibi konularda yetkililere taleplerini ilettiler. Yetkililer vatandaşların taleplerini not alarak, gerçekleştirilmesi konusunda gerekli adımların atılacağını ifade ettiler.