12 Temmuz 2017

ŞEHİTLER İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde yurdun her yerinde düzenlenen etkinlikler Akyurt’ta da devam etti.

İlk olarak gazi ve şehitlerin aileleri ile şehitlerin kabirleri ziyaret edildi. 1999 yılında Diyarbakır’da terörle mücadelede şehit düşen Ümit Motor’un Akyurt merkez mezarlığında yer alan kabrinde dualar edildi. Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Akyurt İlçe Emniyet Müdürü Özkan Demirağ, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz ve Şehit Ümit Motor’un babası Ömer Motor, Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş’ın duasına katıldı.

YSN_2331

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş burada yaptığı konuşmada “Çanakkale’de olduğu gibi, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi her dönemde ülke olarak şehitler veriyoruz. 15 Temmuz’da da çok sayıda şehit verdik. Dünya durduğu sürece bizim ülkemiz var olacak ve var olması için şehitler vermeye devam edeceğiz. Allah şehidimizin babası Ömer amcamıza, annesine ve eşine sabırlar versin. Onlar bize şehidimizin emanetidir. Biz de bu emanete sahip çıkmaya çalışıyoruz. İnşallah bu terör belasından kurtuluruz ve şehit haberleri son bulur.” dedi.

YSN_2381

Öğle vakti ise Akyurt Merkez Cami’de 15 Temmuz şehitleri ve bütün şehitler için mevlit okundu. Akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

YSN_2425

YSN_2467