14 Mart 2016

MEHMET AKİF ERSOY TÖRENLE ANILDI

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, İstiklal Marşı’nın kabul edilmesinin 95’inci yıl dönümünde İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u anma programı düzenledi.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu’ndaki program saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Törene İlçe Kaymakamı Tuğba Yılmaz, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcımız İlhan Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Ayncan ve ilçemizde görev yapan resmi kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.

YSN_6669

Mehmet Akif’in hayatının anlatılmasıyla başlayan program, İstiklal Marşı’nın dışında, yazmış olduğu şiirlerin coşkuyla okunması, Ankara’da yaşadığı evden görüntüler gösterilmesi, Akyurt’ta kendisi hakkında yapılan sokak röportajları ve Mehter Takımı’nın gösterisi ile devam etti.

YSN_6673

YSN_6676

YSN_6689

Tören fuaye alanında filografi sergisinin gezilmesi ve dışarıda Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün öğrencilere fidan dağıtmasıyla sonuçlandı.

YSN_6693