05 Temmuz 2017

KIZIK GÖLETİ’NDEKİ BALIKLAR GANİNİN AĞIL’A NAKLEDİLDİ

Kızık Göleti’nde azalan suda kalan balıklar Belediyemiz ekiplerince Ganinin Ağıl göletine taşındı.

YSN_1969

Kızık Göleti’nde sıcak hava nedeniyle iyice çekilen suda kalan balıklara Belediyemiz müdahale etti. Balıklar belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Kızık Göleti’nden alınarak Ganinin Ağıl’da inşaatı devam eden gölete bırakıldı. Binlerce sazan yeni yaşam alanlarında da görüntülendi.

YSN_1954

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş balıkların taşınmasıyla ilgili olarak “Ganinin Ağıl göleti ilçemizin yeni yüzünün bir parçası olacak. Bu nedenle su tutan bölümüne daha önce vatandaşlarımız tarafından balık bırakıldığını biliyoruz. Kızık Göleti’nde kalan balıkların taşınmasını da biz gerçekleştirdik. Ganinin Ağıl göletinde şu anda 7 metre derinliğinde bir alana su toplanmış durumda. Balıkları buraya naklederek inşaat bittiğinde daha da büyümüş halde gölette yaşamalarını sağlamış olacağız. Emeği geçen ekiplerimize teşekkür ediyorum.” dedi.