11 Mart 2016

KIRGIZİSTAN – TÜRKİYE FAHRİ KONSOLOSU’NDAN AYANTAŞ’A ZİYARET

Kırgızistan – Türkiye Fahri Konsolosu Dr. Mustafa Kurt, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ı ziyaret etti.

kırgız (2)

Ankara Evi’nde gerçekleşen ziyarette Dr. Mustafa Kurt, Kırgızistan Fahri Konsolosluğu olarak hedeflerini anlattı ve çalışmaları hakkında Başkan Ayantaş’a bilgi verdi. Aynı zamanda Başkent Platformu Genel Başkanı olan Kurt, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’a Kırgızların geleneksel başlığı olan Ak Kalpak hediye etti.

kırgız (3)

Başkan Ayantaş ise misafirlerine hitaben “Fahri konsolosluk gönüllülük esasına dayandığı için, sizi kutlarım. Kırgızistan zaten aynı kültürü paylaştığımız soydaşlarımızın ülkesi. Türkiye ile Kırgızistan arasında, zaten güçlü olan iletişimin daha da güçlenmesi için çalışmalarınız önem arz ediyor. Fahri konsolos olarak çalışmalarınızda başarılar dilerim ve bu nazik ziyaretiniz nedeniyle teşekkür ederim.” Diye konuştu.

kırgız (1)