İMAR DURUMU ÖĞRENMEK ARTIK DAHA KOLAY

İlçemizdeki parsellerin imar durumunu elektronik ortamda herkesin ulaşabileceği şekilde gösteren sistem, Belediyemiz tarafından vatandaşların kullanımına sunuldu.
İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün yaptığı arşiv tarama çalışması tamamlanarak, İlçemizde imara açık alanların bilgileri elektronik ortama aktarıldı.e-imar2

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş sistemi İlçemizde ilk kez kendisi kullanırken yaptığı açıklamada “İmar durumu öğrenmek için Belediyemize her gün çok sayıda insan başvuru yapıyor. Kısa zaman alsa da uzaktan gelen vatandaşlarımız var. Parselin kullanım amacı, yapılaşma şartları, yüz ölçümü gibi bilgiler evden, iş yerinden ya da herhangi bir yerden cep telefonu, bilgisayar ve tabletler aracılığıyla, ada/parsel numarası yazılarak Belediyemize gelmeden öğrenilebilecek. Uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sisteme Belediyemizin internet sayfası www.akyurt.bel.tr adresindeki E-İMAR sekmesinden giriş yapılıyor.

Online İmar Sorgulama

20883 Kez Görüntülendi.