18 Şubat 2015

ERMENİ İDDİALARI BİR KEZ DAHA YALANLANDI

Ak Parti Ankara Milletvekili Prof. Seyit Sertçelik, İlçemizde Belediyemiz tarafından düzenlenen konferansta Ermeni iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu’ndaki programa İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, İlçe Emniyet Müdürü Gökhan Gülcan, Başkan Yardımcılarımız, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı..

erm1

Konferansın konuşmacısı Prof. Sertçelik Ermenilerin, iddia ettikleri gibi 1915 yılında, toplu halde soykırıma uğradıkları şeklindeki söylemlerinin büyük bir yalan olduğunu, kendilerini çok seven Ermeni ulusunun olayları çarpıtmayı sevdiğini ve Osmanlı devletine baş kaldıran terörist grupların çatışmalarda elinde silahla öldürüldüğü için buna soykırım denilemeyeceğini belirtti.

erm2

Seyit Sertçelik ayrıca Ermenilerin kayıplarına dair sayıları sonuna bir sıfır eklemek suretiyle en az on katına çıkartarak uluslararası kamuoyuna sunduğunu, bunda da başarılı olduğunu söyledi. Ermeni ulustan iddia edildiği gibi 1 buçuk milyon değil, en fazla 150 bin insanın hayatını kaybettiğini, bunun da ellerinde silahla, bir ihanetin içerisindeyken meydana geldiğini aktardı. Ruslarla iş birliği içinde Osmanlı topraklarında Müslümanları katledenlerin de Ermeniler olduğunu belirten Sertçelik, 1915’in üzerinden 100 yıl geçtiği için 2015 yılında büyük bir hareketle bu olayları tekrar gündeme getirerek toprak ve tazminat isteyen Ermenilere karşı güçlü bir Türkiye’nin hazır olması gerektiğini de sözlerine ekledi. 1915 yılındaki Ermeni göçünde ise hastalıklar, zaman ve hava şartlarına bağlı ölümler olduğunu, bu durumda da yine soykırımdan bahsedilemeyeceğini söyleyen Prof. Sertçelik, Türklerin hiçbir dönemde soykırım gibi yüz kızartıcı bir eylemin içerisinde bulunmadığını, bundan sonra da bulunmayacağını belirterek konuşmasını tamamladı.

erm3

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ise sahneye gelerek salondakilere hitaben “Burada gençleri de görmek çok güzel. Öğrenciler özellikle sizlere buraya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Bugün teknoloji sayesinde her şeyden haberdar olan sizler, bu tarihi de doğru şekilde öğrenip, kendinizden sonraki nesillere aktaracaksınız. Bu konulara karşı daha duyarlı olmanızı diliyorum. Değerli Milletvekilimiz Seyit Sertçelik’e de çok değerli bilgileri bizimle paylaştığı için teşekkür ediyorum.” dedi.

erm4