09 Ağustos 2018

“CAMİDEN SAHAYA 6” SONA ERDİ

Belediyemizin Akyurt Müftülüğü ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte düzenlediği ve camilerde yaz Kur’an kurslarındaki öğrencileri sporla buluşturan Türkiye’deki tek turnuva olan Camiden Sahaya’nın 6’ncısı tamamlandı.

Turnuvanın kapanış töreni Akyurt Şehir Stadında yapılırken, törene Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Belediye Başkan Yardımcımız İlhan Şener, Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan Uzman Mustafa Soykök, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Kemal Yurtoğlu, Belediye Meclis Üyelerimiz Hilal Ayık ve Reyhan Taştemir ile Kültür ve Sosyal İşler ve Temizlik İşleri Müdürlerimiz katıldı.

Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş 2 bin öğrencinin Akyurt’ta yaz Kur’an kurslarına katıldığını, bunlardan 690 tanesinin de turnuvaya sporcu olarak katıldığını belirterek “Ben dünya kupasını izlemedim, geldim burada bu çocukları izledim.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ise törende yaptığı konuşmada “Bu yıl 6’cı kez yaptığımız futbol turnuvasında küçüklerde 55, büyüklerde 80 maçın yapıldığı, 19 camiden 690 sporcunun katıldığı güzel bir turnuvayı geride bıraktık. Bizim amacımız hem sağlıklı nesiller yetiştirmek hem de imanlı, inançlı, dinini Kur’an’ını, Peygamberini bilen bir nesil yetiştirmek. Gelecek yıl inşallah kız öğrencilerimizle de birlikte bir projeye imza atarak yüzme sporuyla bu etkinliği taçlandıracağız. Ayrıca Müftülüğümüz ile birlikte 4-6 yaş Kur’an Kurslarını açarak Kur’an öğrenmenin küçük yaşlarda başlamasına vesile olduk. Geçmişte 12 yaşından önce çocukların camilere gitmesi kısıtlanırdı. Şimdi ise 4 yaşındayken cami ile tanışacaklar ve 6 yaşlarına kadar Kur’an’ı en iyi şekilde öğrenmiş olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Akyurt Kaymakamı Osman Altın da konuşmasında sporun birleştirici gücüne ve öğrencilerin camilerden uzaklaşmaması adına yapılan bu turnuva nedeniyle duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yıldızlar kategorisinde şampiyon olan Kalaba Camii futbol takımı kupasını ve madalyalarını Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’tan aldı. İkinci Seyyid Burhaneddin Camii olurken, Büğdüz Camii üçüncülüğü elde etti.

Turnuvanın Küçükler kategorisinde Akyurt Merkez Camii şampiyonluğu elde ederken, takıma kupa ve madalyalarını Akyurt Kaymakamı Osman Altın verdi. İkinci Saracalar Hz. Hamza Camii olurken, üçüncülük kupasını Seyyid Burhaneddin Camii aldı.