18 Mayıs 2017

BAYRAM GİBİ OKUL ÖNCESİ ŞENLİĞİ

Belediyemiz, Akyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Akyurt’ta okul öncesi şenliği düzenledi.

YSN_8958

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenlikte okul öncesi öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı’ndan Kültür Park’a kadar kortej halinde yürüdü. Kültür Park’ta ise çocukları oyuncaklar, pamuk şeker, yarışmalar ve boyama kitapları bekliyordu.

Şenliğin açılışını Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcısı İlhan Şener ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan birlikte yaptı.

YSN_8998

Çocuklar oyun gruplarında gönüllerince eğlenirken, Başkan Ayantaş çocuklara boyama kitabı ve şapka hediye etti. Şenlik kapsamında Devlet Opera ve Balesi tarafından Kültür Merkezi’nde çocuklar için “Kuğu Gölü Balesi” ve “Sevimli Sebzeler” adlı tiyatro oyunu sergilendi.

YSN_9004

WhatsApp Image 2017-05-18 at 09.44.48

YSN_9175

YSN_9065

Başkan Ayantaş Okul Öncesi Şenliği hakkında şunları söyledi “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz şenlik ile çocuklarımıza güzel bir bahar hatırası bırakmak için oyunlar, boyama kitapları, pamuk şeker, şapka ve lunapark eğlencesi sunuyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu şenliği düzenlemeye devam edeceğiz. Ayrıca yine Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Devlet Opera ve Balesi ve Akyurt Belediyesi olarak biz bir protokol imzaladık. Sanatı Akyurt’ta yaygınlaştırarak, Türkiye’nin her yerine ulaştırmayı amaçlayan bu proje ile çocuklarımıza küçük yaşta sanat sevgisi kazandırarak, büyüdüklerinde sanata değer veren bireyler olmalarını istiyoruz. Bu kapsamda da şenliğimizin içerisinde çocuk balesi ve bir tiyatro oyunu ilçemizde sergilendi. Yetkililere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

YSN_9089