10 Mayıs 2017

BAŞKAN AYANTAŞ SERGİ AÇILIŞINDA 3 MÜJDE VERDİ

Akyurt Halk Eğitim Merkezi tarafından sezon sonu sergisi düzenlendi.

Sergi açılışı ve programa Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Başkan Yardımcımız İlhan Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan ve Halk Eğitim Müdürü Ali Işık katıldı.

YSN_7904

Akyurt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Işık konuşmasında “Halk Eğitim Merkezleri halkın öğrenme, uygulama ve gelir elde etme yeteneği kazanmasında önemli rol oynamaktadır. 2017 yılında bin 250 kişiye çeşitli kurslarda eğitim vererek önemli bir eksikliği giderdik. Ayrıca Belediyemiz ile birlikte Başkent’in Kuzey Bahçesi Yaşayan Köy Projesi kapsamında vatandaşlara pestil yapımı, pekmez üretimi ve marmelat yapımı ile el işi kursları vererek gelir elde etmeleri için çalıştık.” diye konuştu.

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ise konuşmasında “Geçmişte Halk Eğitim Merkezimiz, Belediyemizin burada bulunan binasında açabildiği kursları açarken, şimdi çok daha iyi fiziki imkanlara sahip olarak, çok çeşitli alanlarda kurslar açarak faaliyetlerine devam ediyor. Fiziksel imkanları daha iyi hale getirmek için Akyurt’a 3 tane yeni okul yapılmasını planlıyoruz. Yıldırım mahallesine bir ilkokul, Beyazıt mahallesine Anadolu Lisesi ve Kızık yolunda bir okul daha yapılarak öğrencilerimizin evlerine en yakın okula gitmesi için kolaylık sağlanacak. Sağlık Bakanlığına bağlı bir ağız ve diş sağlığı merkezimiz de 1 ay içerisinde açılmış olacak. Ankara Evi’nin alt katında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının ilçe müdürlüğünü açarak sosyolojik, psikolojik ve ailesel sorunların yaşanmaması için çalışacak bir birimi ilçemize kazandırmış olacağız.” dedi.

Sergi öncesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren müzik, tekvando, boks ve saç yapım kurslarında eğitim alan kursiyerler sahnede yıl boyunca öğrendiklerini sergiledi. Kursiyerlere sertifikalarını Kaymakam Osman Altın, Başkan Ayantaş, Başkan Yardımcımız İlhan Şener, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Aycan ve Meclis Üyemiz Musa Çakmak verdi.

YSN_7918

YSN_7924

YSN_7950

YSN_7954

YSN_7969

YSN_7970

El işi kurslarında yapılan tablo, seramik, çeyiz ve işlemeler sergisinin açılışını Kaymakam Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ve Başkan Yardımcımız İlhan Şener birlikte yaptı.

YSN_7983

YSN_7999