11 Mayıs 2015

ANNELER GÜNÜ VELİ ERDEM İLE BİR BAŞKA

Belediyemiz, Anneler Günü’nde her yıl olduğu gibi konser düzenleyerek annelerimizi unutmadı.

Kültür Merkezi’ndeki konserde Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ın eşi Şenay Ayantaş, Başkan Yardımcımız Ayla Can ve Akyurtlu anneler salonu doldurdu.

DSC_5188

Başkan Yardımcımız Ayla Can günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmada “Akyurt Belediyesi olarak hazırlamış olduğumuz Anneler Günü programımıza hepiniz hoş geldiniz. Anneler Günü; annelerimizi onurlandıran, sevindiren manevi değeri son derece yüksek özel bir gün olup aynı zamanda evrensel bir olgudur. Dünya’da milyonlarca anne bugün çocukları tarafından karşılıksız sevgiyle ve saygıyla kucaklanır, sevilir ve anılır. Peygamber Efendimiz; “Cennet annelerin ayakları atındadır.” buyurarak, Cenneti hak etmeyi annelerimizin rızasına bağlamıştır. Yüce Rabbimiz de; “Anne ve babaya iyilik edin. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa, sakın onlara “öf” bile demeyin ve onları azarlamayın. İkisine de tatlı ve güzel söz söyleyin.” buyurarak, anne ve babamızın önemine dikkat çekmiştir.

Annelik dünyanın en mübarek, en kutsal vazifelerinden biri; anneler ise iyiliği en çok hak eden en değerli varlıklarımızdır. Annelerimiz, geçmişten bugüne toplumsal mirasımızı yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerlerimizi aktarmada, geleceğin teminatı çocukları topluma hazırlamada her zaman kilit rol üstlenmişlerdir. Bizleri canından, kanından bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Başta kendi annem olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, ellerinden öpüyor ve bir başka Anneler Gününde buluşmak temennisiyle iyi eğlenceler diliyorum.” İfadelerini kullandı. İlçemizde yılın annesi seçilen Hatice Avcı ve Nursel Civan’a Ayla Can ve Şenay Ayantaş tarafından plaket ve hediye verildi.

DSC_5199

DSC_5228

Ardından sahne alan Ankaralı sanatçı Veli Erdem Karakülah, en sevilen şarkılarını Akyurtlu anneler için söyledi. Baştan sona temposu hiç düşmeyen, bir an olsun coşkunun eksilmediği konserde annelerimiz gönüllerince eğlendi. Konserin ardından sanatçıya plaketini Milletvekili Tülay Selamoğlu verirken, Başkan Ayantaş’ın eşi Şenay Ayantaş ise çiçek takdim etti ve tüm annelerin gününü kutladı.

DSC_5230

DSC_5247