30 Mart 2017

ALİ İHSAN ARSLAN SANAYİCİLERLE BİR ARADA

Ak Parti Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan, Ankara Evi’nde AKSİAD üyesi iş adamlarıyla bir araya geldi.

YSN_4536_resize

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıda Ali İhsan Arslan’ın yanı sıra, AKSİAD Başkanı Ali Tekin Çelik, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Başkan Yardımcımız İlhan Şener ve Meclis Üyelerimiz de yer aldı.

YSN_4546_resize

Toplantıda Akyurtlu sanayicilerin sorunları dile getirilerek çözüm yolları tartışıldı. Uluslar arası Fuar Alanı ile ilgili soruya Ankara Milletvekili Ali İhsan Arslan “Yakından takip ettiğimiz bir konu. Türkiye’nin ihtiyacı olan bu projenin havaalanına, bölge sanayisine ve Akyurt’a çok büyük katkı sağlayacağının farkındayız. Bugüne kadar girişimler yapıldı ancak sonuçsuz kaldı. Bu noktadan sonra Sayın Cumhurbaşkanımızın konuya dikkatini daha fazla çekersek kısa zamanda sonuç alacağımızdan eminim. Önümüzdeki referandumun ardından elimden geleni yapacağım. Akyurtlu sanayiciler gördüğüm kadarıyla orta ölçekli işletmelerden daha yukarıda bir konumda. Bu çok büyük bir avantaj. Bizi sizlerle bir araya getiren Sayın Başkan’a teşekkür ediyorum.” cevabını verdi.

YSN_4542_resize

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ise Fuar Alanı projesini misafirlere tanıttığı konuşmasında “Projemizin hazırlanması için büyük çaba harcadık. Türk – Alman ortaklığı olan bir şirketten, en sade şekilde, eski Anadolu evlerinde olduğu gibi avlusu olan bir proje talep ettik. Ortaya güzel bir proje çıktı. Başlandığı andan itibaren 2 yılda inşaatı tamamlanabilecektir.” dedi.

AKSİAD Başkanı Ali Tekin Çelik de “Sanayiciler olarak fuar alanı geciktikçe zarara uğruyoruz. Sanayici ürettiği malı satmak ister. Bunun için de malını sergilemek ve tanıtmak zorunda. 120 civarında faaliyet alanı var. 2016 yılı Türkiye toplam ihracatı 142 milyar Dolar. Fuar alanı ihracata yüzde 1 katkı sağlasa 1.4 Milyar Dolar eder. Buradan elde edilecek net kar 70 Milyon Dolar, yani 260 Milyon Türk Lirası. 1 yıllık gecikme, toplam yatırım maliyetinden fazladır. Ayrıca bu üretim artışı için yüzde 0.5 istihdam artsa, 130 bin yeni işçi istihdamı doğacaktır. Gecikmenin sorumluları aynı zamanda bu zararın da sorumluluğunu taşırlar.” dedi.

YSN_4566_resize

2002 Kez Görüntülendi.