11 Ekim 2017

AKYURT’TA TÜRK DÜNYASININ BAŞKENTİ “ANKARA” KONSERİ

Belediyemiz, Ankara Kulübü Derneği ile birlikte 5 – 13 Ekim Uluslararası Başkent Ankara Haftası kapsamında düzenlenen konserlerden birine ev sahipliği yaptı.

Programa Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Meclis Üyelerimiz ve resmi kurum amirleri ile Akyurtlular katıldı.

YSN_8408_resize

Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan yaptığı konuşmada “5 – 13 Ekim tarihleri arasında bu yıl ilk kez uluslararası nitelikte Başkent Ankara Haftası kutluyoruz. 5 Ekim tarihi Ankaralılar için çok önemli. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara hemşehriliğini kabul edişinin yıl dönümü. Kurtuluş Savaşı’nın sürdüğü yıllarda TBMM milletvekilleri bir kanun teklifi hazırlayarak Atatürk’ün milletvekili olmasını engellemek ister. Buna karşı Ankaralıların sessiz kalması mümkün değildir. Ankara’nın önderleri bir araya gelerek Atatürk’e hemşehrilik beratı veriyor. Böylece Hacı Bayram Mahallesi kütüğüne nüfus kaydı yapılan Atatürk, 5 dönem Ankara milletvekili olarak görev yapıyor. Şimdi de Anıtkabir’de yatıyor ve ilelebet bizim hemşehrimiz olarak kalacak. Ankaralılar olarak ne kadar gurur duysak azdır.” ifadelerini kullandı.

YSN_8417_resize

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş ise “Ankara Kulübü Derneği Genel Başkanı Metin Bey, 5 – 13 Ekim haftasını günlere bölerek Türk Cumhuriyetlerinden gelen değerli sanatçılarımızla birlikte birden fazla ilçede program yapmak üzere çalışmalar yaptıklarını açıkladı. Biz de Akyurt Belediyesi olarak çorbada tuzumuz olsun istedik. Kuliste bekleyen sanatçılar, ülkelerinin ünlü sanatçılarıdır. Hepsi de birbirinden değerli. Türk Milleti ülkesi adına her zaman fedakarlık yapmıştır. Bu coğrafyada bin yıldır varız. O zamandan beri bizi buradan atmak için çalışıyorlar. Bu güne kadar buna fırsat vermedik, yine vermeyiz. Kurtuluş Savaşı’nda nasıl birlik olarak ülkemizi kurtardıysak, bugün de aynı birlik ve beraberlik içerisinde olmaya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Türk Cumhuriyetlerinin en seçkin sanatçıları Kültür Merkezi’nde Akyurtlularla buluştu. Azerbaycan’dan Kırgızistan’a, Kırım’dan Kosova’ya en güzel ezgiler Akyurt’ta seslendirildi.

YSN_8428_resize

YSN_8449_resize