27 Ocak 2020

AKYURT’TA ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI

Manisa, Akyurt ve Elazığ’da yaşanan şiddetli depremlerin ardından Türkiye genelinde insanların bilinçlenmesi için çalışmalar yapılmaya devam ediyor. İl ve ilçelerde acil durum toplanma alanları belirlendi, daha önceden belirlenmiş alanlarda ise tabela ve yer bildirim çalışması yürütüldü.

Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı AFAD ve Belediyemizin yürüttüğü çalışma sonucunda ilçemizde 18 adet acil durum toplanma alanı belirlenerek, toplanma noktalarına tabelalar yerleştirildi.

35 bin nüfuslu ilçemizde Yeşiltepe mahallesinde 5, Yıldırım ve Beyazıt mahallelerinde 4’er, Kalaba ve Atatürk mahallelerinde 2’şer ve Güzelhisar mahallesinde 1 adet olmak üzere toplam 18 nokta, her türlü afet ve acil durumlarda insanların toplanabileceği güvenli bölgeler olarak belirlendi.

Belediye Başkanımız Hilal Ayık çalışma hakkında şu bilgileri verdi “Ülkemiz deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle acil durum dediğimizde ilk aklımıza gelen şey deprem oluyor. Ancak Allah göstermesin sel felaketi, savaş durumu, kimyasal felaketler gibi çeşitli durumlar da acil durum listesine dahil edilebilir. Son 1 hafta içerisinde Manisa, Akyurt ve Elazığ’da çok şiddetli depremler meydana geldi. Elazığ’daki depremin yıkıcı sonuçlarının ardından güvenli bölge tespitleri yeniden önem kazandı. Bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ekip arkadaşlarımız geçtiğimiz yıl Ekim ayında çalışmalarını tamamlayarak alanları belirledi. Daha önce de sizinle paylaştığımız bu bilgiyi yeniden paylaşma ihtiyacı duyuyoruz. Tabelalar da yerleştirilerek çalışma tamamlandı. Eğitim sayesinde her türlü acil durumda yapılması gerekenler çocuklarımıza öğretildiğinde bu yaptığımız çalışma amacına ulaşmış olacak. Buradan tüm vatandaşlarımıza acil durumlarda toplanma alanlarına çağırıldıklarında anonslara uymalarını tavsiye ediyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. Bu önlemler bizlerin afetlerden asgari şekilde etkilenmemizi sağlayacağı için çok önemli.”

Yeni Yorumlar Kapalı.