30 Mart 2015

AKYURTLU’YA 8 BİN ANKARA ARMUDU

ankaraarmudu2Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanlığı tarafından İlçemizde Ankara Armudu dağıtımı yapıldı.

9 Mayıs 90 Caddesi’nde bulunan belediye binamızın önünde düzenlenen törene Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve Ankara Armudu fidanı almak için müracaat eden çiftçiler katıldı.

5 bin metrekare ve üzeri arazisi olan ve armut yetiştirmek isteyen 42 çiftçi, Belediyemize başvuru yaparak 200 ila 300 arasında değişen sayılarda Ankara Armudu fidanına sahip oldu. Toplam dağıtılan armut fidanı rakamı ise 8 bin olarak açıklandı.

Özgür Güven çiftçilere hitaben yaptığı konuşmada “Büyükşehir Belediyesi olarak Çubuk’ta vişne, Kalecik’te ceviz fidanı dağıttık. Akyurt’ta ise Ankara Armudu fidanı dağıtıyoruz. Buradan sonra da Sayın Melih Gökçek’in talimatıyla her ilçeye bir proje gerçekleştireceğiz. Başka projelerde de sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.” Dedi.

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş da konuşmasında “Değerli hemşehrilerim hepiniz hoş geldiniz. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Büyükşehir belediyelerinde özel idarenin görevleri büyükşehir ve ilçe belediyelerine geçmiş durumda. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bugün burada Ankara Armudu fidanı dağıtma projesini gerçekleştiriyoruz. 8 bin adet fidanı bugün sizlere dağıtacağız. Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte 2013 yılında Ankara Armudu projesi yaparak 8 bin fidan dağıtmıştık. Bugün de 8 bin fidan dağıtacağız. Böylece bölgemizde 16 bin adet fidan dikilmiş olacak. İnşallah Akyurt’umuz önümüzdeki yıllarda Ankara’nın armut deposu olacak. Ülkemizin üreten bir ülke olması, meyvecilik sektörünün gelişmesi için önemli bir proje bu. Bunun neticesini almaya başladığımızda, üretim çoğaldığında ise ticaretin yapılabilmesi, üretilen armudun korunması için soğuk hava deposu yapma projemiz de mevcut. Yalnızca Ankara Armudu değil, diğer ağaç fidanları ve bitkilerle ilgili eğitimlerimiz de devam edecek. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Melih Gökçek aramızda olacaktı ancak önemli bir program sebebiyle bizimle olamadı. Sizlere onun selamını iletiyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Belediyemize başvurularını yapan çiftçilerimize fidanlarını Başkan Ayantaş, Özgür Güven ve İlçe Kaymakamı Mustafa Yiğit verdi.

ankaraarmudu1