25 Mart 2015

AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI BİLGİLENDİRME KONFERANSI YAPILDI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğü ile Belediyemiz, aile içi şiddet ile ilgili bilgilendirme konferansı düzenledi.

Kültür Merkezi Necip Fazıl Konferans Salonu’nda yapılan konferansa Belediye Başkan Vekilimiz Nuh Öztepe, belediye meclis üyemiz Hilal Ayık, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konferansın konuşmacısı Bakanlık adına İlçemize gelen aile eğitim uzmanı Yasemin Davarcı oldu. Davarcı konferansta fiziksel, cinsel ve psikolojik sebeplerle özgürlüğün keyfi olarak engellenmesinin şiddet olarak tanımlandığını söyledi. Ülkemizde şiddetin aile oluşumundan önceki süreçlerde başladığını, maç veya dizi izleme, çocuk yetiştirme konularında yaşanan fikir ayrılıklarının sonunun şiddete uzandığını aktaran Davarcı, 1 – 5 yıl aralığına kadar evliliklerin kritik sürecinin uzadığını belirtti. Hoşgörü ve tahammülün azaldığı durumlarda şiddetin arttığını aktaran Yasemin Davarcı, ailelere bu konuda daha idareci olmaları gerektiğini anlattı.
aileicisiddet