19 Mayıs 2017

19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

Atatürk’ün Samsun’da başlattığı kurtuluş mücadelesinin yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenginin bırakılmasının ardından kutlamalar yağmur nedeniyle kapalı spor salonunda yapıldı.

YSN_9402_resize

Kutlama programına Akyurt Kaymakamı Osman Altın, Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Meclis Üyemiz Ertekin Şan, Akyurt’taki idari amirler ve vatandaşlar katıldı.

YSN_9395_resize

19 Mayıs’ın anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Belediyemizin halk oyunları topluluğu Güneydoğu Anadolu yöresinden halk oyunları sergiledi. Akyurt Halk Eğitim Merkezi tekvando kursu öğrencileri de yeteneklerini salondakilere gösterirken, her bayramda olduğu gibi Ankaralı seymenler de 19 Mayıs kutlamalarında yerlerini aldı. Resmigeçit töreninin ardından kutlama programı sona erdi.

YSN_9426_resize

YSN_9456_resize

YSN_9475_resize

Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş kutlama mesajında “19 Mayıs tarihi, fiilen devam eden kurtuluş mücadelesinin en anlamlı başlangıcı olduğu için öne çıkıyor. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’da Milletle birlikte bir ateş yaktı. Milletimiz kurtuluşu yine kendi azim ve kararlılığıyla elde etti. Bayram günleri bu zorlu mücadelenin unutulmaması için çok önemlidir. Gençlerimiz Türkiye’nin geleceği olarak bugün burada çok güzel gösteriler yaptılar. Tüm Türkiye’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.” diye konuştu.