14 Ağustos 2017

118 ÇOCUĞA SÜNNET DÜĞÜNÜ YAPILDI

Belediyemiz, 13 yıldır devam eden sünnet şölenini bu yıl 118 çocuk için yaptı.

YSN_5162

Akyurt Devlet Hastanesinde, uzman doktorların sünnet ettiği çocuklar, Kültür Merkezi Düğün Salonundaki muhteşem sünnet düğünü ile erkekliğe ilk adımlarını attı. Sünnet düğününe Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş, eşi Şenay Ayantaş, Başkan Yardımcılarımız, Ak Parti Akyurt İlçe Başkanı Kadir Gürbüz, Belediye Meclis Üyelerimiz ve resmi kurum amirleri ile sünnet olan çocukların aileleri katıldı.

YSN_5187

Sünnet düğünü Akyurt Merkez Cami İmamı Celalettin Alabaş’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. 118 çocuk, Kur’an okunmasının ardından hep birlikte sahneye geldi ve Akyurt Müftüsü Ahmet Sarıtaş onlar için dua etti.

YSN_5218

Düğünde ailelere ve çocuklara hitap eden Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş şunları söyledi “13 yıldır her sene sünnet programları düzenliyoruz. İlk yıllarda 15 – 20 çocuğumuz vardı. Bu sene 118 çocuğumuzu sünnet ettirdik. Bu sayı her yıl artarak devam ediyor. Biz bu sayının artmasından mutluluk duyuyoruz. Bu da şunu gösteriyor ki her yıl Akyurt’a yeni vatandaşlarımız taşınıyor. Bu da Akyurt’un göç aldığını, büyüdüğünü, geliştiğini gösteriyor. Çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum. Allah ailelerine damatlıklarını da görmeyi nasip etsin. Bugüne kadar birçok hizmet ürettik. Bunlar ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesinin yükselmesi içindir. İşte hizmet binamızı açtık, Kurban Bayramı öncesinde, Belediyemizin yapmış olduğu 2 bin 500 kişilik Seyyid Burhaneddin Camii’ni de hizmete açacağız. Eylül ayı içerisinde de seçimlerde vaat ettiğimiz Ganinin Ağıl Göleti’ni teslim alacağız. Önümüzdeki yıllarda Ankara’nın en güzel ilçelerinden bir tanesi biz olacağız. Buna emin olun. Akyurt için ne yapılsa azdır.”

YSN_5234

Başkan Ayantaş’ın konuşmasının ardından çocuklar kukla, illüzyon ve bubble şovlarıyla, hayatları boyunca unutamayacakları bir sünnet düğünü yaşadı. Belediye Başkanımız Gültekin Ayantaş’ın çocuklarla birlikte düğün pastası keserek, onlara bisiklet ve futbol topu hediye etmesinin ardından mahalli sanatçı Ümit Yurtalan, hareketli oyun havalarıyla düğüne katılanları coşturdu.

YSN_5268

YSN_5294